Чемпіонат світу з хокею. Дивізіон ІВ. 2-й тур.

Україна – Нідерланди – 4:0 (2:0, 1:0, 1:0).

Шайби: Пангелов-Юладашев, Мережко, Захаров, Пересунько.

Китай – Іспанія – 7:1.

Литва – Естонія – 6:1.

Турнірна таблиця.

1. Україна – 6 очок (різниця шайб – 12:0).

2. Китай – 6 (10:1).

3. Литва – 6 (9:1).

4. Нідерланди – 0 (0:7).

5. Іспанія – 0 (1:10).

6. Естонія — 0 (1:14).

У другому матчі наші без проблем розібралися з Нідерландами – 4:0. І хоча цього разу забили вдвічі менше, ніж вчора Естонії (8:0), але й свої ворота залишили "сухими". Україна залишається єдиною командою на турнірі, яка ще не пропустила жодної шайби.

Підопічні Дмитра Христича відкрили рахунок на восьмій хвилині, коли Пилип Пангелов-Юлдашев завдав потужного кидка з середньої відстані, до якого голкіпер суперників був не готовий.

У середині першого періоду виникла технічна пауза, через проблеми з льодом. Ця перерва тривала майже півгодини, після чого команди повернулися на майданчик.

Через чотири хвилини після відновлення гри Україна закинула другу шайбу: Олексій Янішевський відпасував на Ігоря Мережка, який подвоїв перевагу "синьо-жовтих".

У другому періоді, на 34-й хвилині Віталій Лялька віддав передачу на Віктора Захарова, який точним кидком під поперечину зробив рахунок – 3:0.

А на самому початку заключної 20-хвилинки українці, граючи у меншості, організували стрімку контратаку і Олександр Пересунько встановив остаточний рахунок – 4:0.

Найрезультативнішими гравцями матчу стали Пилип Пангелов-Юлдашев та Віктор Захаров, які закинули по одній шайбі та віддали по одній гольовій передачі.

Україна набрала шість очок та ділить лідерство з Китаєм і Литвою. Наступний матч наші зіграють 30 квітня проти китайців. Початок – о 12:30 за Києвом.