"В нас, напевно, вже немає району, який би не бомбили. Але найбільше дісталося районам, які розташовані ближче до Росії. Багато людей звідти вже поїхало, там повний треш.

Треба стати навколішки перед людьми, які забезпечують життєдіяльність міста. Так, у нас бувають проблеми з електрикою, водопостачанням, але міські служби всі ці проблеми намагаються усувати в найкоротший термін.

Карети швидкої допомоги працюють 24 на сім, за що їм особлива подяка. Місто згуртувалося як ніколи. Щодо продуктів, то вони є, хіба що є деякі проблеми із молочною продукцією. Через те, що багато людей евакуювали, вже немає величезного ажіотажу в супермаркетах. До того ж і волонтери якісно виконують свої функції.

Все через інтернет, телефон, допомагаємо старим людям із доставленням води, продуктів, адже часто ліфти не працюють. Це є елементарна допомога. Тренер з легкої атлетики Марина Міндарєва займається пошуком та доставлянням медикаментів. Від тренера воротарів інтернату УФК Металіст Артема Черняєва я взагалі в шоці, в які точки він доставляє допомогу. Інші хлопці, зокрема Костя Марченко, Євген Шаповал їздять під кулями, ризикуючи життям, але допомагають людям.

Попри велике горе, яке росія завдала нашому місту, харків'ян не зламати. Перед війною мені дзвонили багато знайомих, друзів, та мало хто вірив у Харків. Але ми всім показали та довели, що Харків – це Україна!", – цитує Ратія Команда №1.

Харків залишається однією з найгарячіших точок російсько-української війни. Попри постійні обстріли та бомбардування, оточити місто загарбникам не вдається.