АПЛ. 29-й тур

Евертон – Ліверпуль – 2:0

Голи: Брентвейт, 27, Калверт-Льюїн, 58

Манчестер Юнайтед – Шеффілд Юнайтед – 4:2

Голи: Магвайр, 42, Бруну Фернандеш, 61 (пен.), 81, Хойлунд, 85 – Богл, 35, Бреретон, 50

Вулверхемптон – Борнмут – 0:1

Голи: Семеніо, 37

Вилучення: Керкез, 79

Крістал Пелес – Ньюкасл – 2:0

Голи: Матета, 55, 88

Евертон шокував Ліверпуль у мерсисайдському дербі та значно зменшив шанси принципового суперника на чемпіонство. Українець Віталій Миколенко вп'яте поспіль вийшов у старті "ірисок", однак дограти матч до фінального свистка не зміг.

Наприкінці першого тайму оборонець невдало приземлився на ногу та зазнав неприємної травми. Завдяки лікарям футболіст дотерпів до перерви, але на другу половину вже не з'явився.

За декілька миттєвостей до травми українця підопічні Клоппа жахливо "наварили" в захисті і дозволили "ірискам" вийти вперед. Пізніше Домінік Калверт-Льюїн ідеально замкнув передачу з кутового і подвоїв перевагу своєї команди. У підсумку Ліверпуль втратив надзвичайно важливі очки у боротьбі за чемпіонство. Відрив від Арсенала складає три бали, а в спину дихає Ман Сіті, який має дві гри в запасі.

Манчестер Юнайтед ледве обіграв найгіршу команду чемпіонату. "Червоні дияволи" двічі були змушені відіграватись проти Шеффілда – перший пропущений гол прийшов через страшну помилку Онана, який обрізався перед власними воротами. Пізніше захисники не втримали Бреретона. Врятували Ман Юнайтед від ганьби гол Магвайра, який відзначився вдруге поспіль, та феєрія Бруну Фернандеша. Португальський півзахисник реалізував пенальті, наприкінці гри вивів свою команду вперед, а пізніше віддав асист на Хойлунда. Перемога дозволила підопічним Тен Хага заскочити в зону єврокубків, посідаючи шосту сходинку.

Борнмут здобув надважку перемогу над Вулверхемптоном. Ілля Забарний традиційно провів на полі весь поєдинок та допоміг своїй команді здобути нервові три очки. Єдиний гол у складі "вишень" забив Семеніо. "Вовки" у відповідь відзначились двічі, однак обидва взяття воріт скасував VAR.

Крістал Пелас не відчув спротиву Ньюкасла. "Орли" зуміли здобути легку перемогу та продовжили серію звитяг, яка складає вже три матчі. Дублем відзначився форвард Матета.