"Кримінальне провадження, як у цивілізованій країні, треба доводити рішенням суду. У всьому світі знають, що нас є така особливість, є штучні справи. Вони довго йдуть, а потім розсипаються або зникають. Це така історична, на жаль, наша особливість... І саме наше покоління має за мету змінити це все.

Це була розрахована атака. Але я не робитиму такий подарунок цим мегамізкам (піти у відставку – прим.), які на це розраховували. Коли маєш відчуття, що ти винен, ти сам до цього приходиш і сам пропонуєш якусь "мирову": що сам тихенько підеш у ліс, а ви тут розбирайтеся.

Коли чоловік бачить, що у нього немає таких боків, які йому приліплюють, він стоїть на тому, що піти – підтвердити всі ці спроби звинувачення. Тому треба закінчити, поставити на тому крапку, дочекатися рішень судів і потім уже розповідати, хто був правий.

За крісло ніхто не чіпляється, у цьому нема бажання, повірте. Але я хочу, щоб усі поважали статутні норми, які в нас є", – заявив Павелко на прес-конференції.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Павелка арештували за підозрою в розкраданні коштів під час будівництва заводу з виробництва штучної трави. Його відпустили на волю під заставу в майже 10 млн гривень. Загалом Павелко є фігурантом чотирьох проваджень.