ЧС, груповий етап

Португалія – Гана – 3:2

Голи: Роналду, 65 (п), Феліш, 78, Леау, 80 – Айю,73, Букарі, 89

Цей чемпіонат світу стане останнім у кар'єрі головної зірки Португалії Кріштіану Роналду. Не дивно, що ексцентричний форвард вкотре не зміг стримати емоцій і розплакався під час виконання гімну. На Мундіалі він перебуває у статусі вільного агента, гучно грюкнувши дверми у Манчестер Юнайтед, перед тим давши скандальне інтерв'ю. Втім, португальські фани тепло зустріли Кріштіану на трибунах.

Попри те, що Гана – відвертий аутсайдер поєдинку, африканська команда може похвалитися гравцями із топ-чемпіонатів: Мохаммед Салісу із Саутгемптона, Мохаммед Кудус з Аякса, Томас Парті з Арсенала та Вільмс з Атлетіка Більбао.

На старті поєдинку Роналду у карколомному стрибку намагався замкнути дальню стійку, але його удару головою забракло точності. На 30-й хвилині Кріштіану таки забив – щоправда, після свистка. Арбітр взяття воріт не зафіксував через те, що капітан португальців сфолив на захисникові ганців.

Загалом перший тайм видався блідим – лише два удари у площину воріт у виконанні підопічних Сантуша. З нулями на табло команди і пішли на перерву.

Усе найцікавіше трапилося по перерві. Роналду заробив пенальті, підставишись у боротьбі з Салісу. Кріштіану сам взявся реалізовувати вирок. Голкіпер Гани вгадав кут, у який пробиватиме володар п'яти "Золотих м'ячів", але не зміг дотягнутися до м'яча. Та вже за декілька хвилин африканська команда викликала несамовиту радість серед своїх вболівальників. Айю отримав блискучий пас у штрафному суперників і пробив повз Кошту – 1:1.

Однак казка для Гани тривала недовго. Спершу Феліш після асисту Фернандеша знову вивів Португалію вперед. Вже за дві хвилини Фернандеш записав у свій актив ще одну результативну передачу, а Леау, здавалося, остаточно вбив інтригу в цьому поєдинку. Однак вже під завісу матчу Гана ще раз показала зуби – голом відзначився Букарі – 3:2.

Підопічні Аддо Отто були дуже близькими, щоби створити ще одну сенсацію на ЧС-2022. Кошта ледь не зробив подарунок Гані, ненадійно зафіксувавши м'яча після удару Вільямса. Але португальці таки змогли втримати перемогу.

Відтак Португалія очолила квартет H. Далі йдуть Ургувай та Південна Корея, які розійшлися миром. Гана, зрозуміло, опинилася на дні турнірної таблиці.