До четвертого кола Відкритого чемпіонату Австралії 2024 в одиночному розряді пробилися Еліна Світоліна, Марта Костюк та Даяна Ястремська. Таке сталося вперше в історії.

Раніше лише по дві українки виходили до другого тижня змагань. Це було на Вімблдоні-2019 (Світоліна і Ястремська), Ролан Гаррос 2023 (Світоліна і Цуренко), а також на Вімблдоні-2023 (Світоліна і Цуренко).

У 1/8 фіналу Марта Костюк зіграє проти Марії Тимофєєвої. Еліна Світоліна вийде проти Лінди Носкової, а Даяна Ястремська проти Вікторії Азаренко. До слова, з трійки українок тільки Світоліна заходила далі четвертого раунду на австралійському мейджорі.

Ще двоє представників України продовжують виступи у парному розряді. До третього кола жіночих змагань пробилась Людмила Кіченок, яка також зіграє у "міксті". Єдиним українцем, який продовжує змагатись в Мельбурні, є Денис Молчанов.

З ким зіграють українські тенісисти на Australian Open-2024:

неділя, 21 січня, 04:00. Марта Костюк (Україна) – Марія Тімофєєва (Q)

неділя, 21 січня, 03:30. Нікола Чачіч (Сербія)/Денис Молчанов (Україна) – Сімоне Болеллі (Італія)/Андреа Вавассорі (Італія)

неділя, 21 січня, 08:30. Сторм Гантер (Австралія, 1)/Меттью Ебден (Австралія, 1) – Людмила Кіченок (Україна)/Мате Павіч (Хорватія)

понеділок, 22 січня. Вікторія Азаренко (18) – Даяна Ястремська (Україна, Q)

понеділок, 22 січня. Лінда Носкова (Чехія) – Еліна Світоліна (Україна, 19)

понеділок, 22 січня. Людмила Кіченок (Україна, 11)/Олена Остапенко (Латвія, 11) – У Фансєнь (Китайський Тайбей)/Чжу Лінь (Китай)