У чвертьфінальному матчі між збірними Австралії та Сербії лідер рейтингу ATP сенсаційно програв 12 номеру де Мінауру. Господар кортів здолав серба у двох сетах – 6:4 та 6:4.

Для Джоковіча ця поразка стала першою за 6 років. Востаннє у грі із сербом сенсацію вдалося створити корейцю Хьон Чону. У 2018 році він вибив Новака в четвертому раунді Australian Open. Після тієї поразки Джоковіч 43 рази поспіль перемагав на кортах Австралії.

А от суперник серба Алекс де Мінаур вписав своє ім'я в історію тамтешнього тенісу. Він став тільки третім австралійцем, якому вдалося перемогти лідера світового рейтингу, повідомляє Opta.

Раніше Нік Кірйос у 2022 році на US Open переграв тодішню першу ракетку планети Данііла Мєдвєдєва.

Також де Мінаур вперше з 1996 року після Марка Філіппуссіса переміг лідера рейтингу ATP на рідній землі. Тоді Філіппуссіс здолав Піта Сампраса на Australian Open.

Однак після історичної перемоги австралійський тенісист дуже скромно оцінив свої вміння.

"Зрештою, я ніколи не буду найбільшим або найсильнішим хлопцем. Я повинен пристосуватися і показати, що у мене є різноманітність і різні стилі гри в теніс. Я радий, що сьогодні мені вдалося показати цей рівень", – сказав після поєдинку де Мінаур.