"У нас починається наша улюблена українська історія "знайди винного". Наша позиція з цього приводу публічна з перших днів війни. Рік пройшов, але вона є однозначною. Ми вважаємо, що всі росіяни та білоруси представляють свої країни.

Поки йде війна, вони повинні бути ізольовані в межах своїх країн, а не виступати на найбільших спортивних майданчиках, давати привід своєму керівництву вихвалятись своїми досягненнями, підкреслювати таким чином перемоги держав-агресорів.

Чи можна зараз вплинути на WTA і АТР? Якщо коротко, то ні. Адже є повний консенсус між АТР і WTA про те, що тенісисти не є представниками країн, а виступають індивідуально. У гравців є контракти з АТР і WTA, тобто ці організації є роботодавцями. АТР і WTA є профспілками, які захищають інтереси своїх гравців, незалежно від їхньої національності.

Вони підтримують гравців, аби ті продовжували грати, бо кожен із них переживає: якщо його уряд скоїть щось погане, то завтра це буде він – той, кого відсторонять.

Вони будуть триматись один за одного. Якщо буде три-чотири українські гравці, які будуть проти, то вони будуть в абсолютній меншості. Це проблема. Адже демократія працює так, що більшість вирішує за меншість.

Перше запитання, яке б поставили спортсмени: "Хто нам компенсує збитки?" Треба до кінця бути чесним, не можна бути "трошки" вагітним. Як ви це собі уявляєте? Наприклад, ми даємо рекомендацію бойкотувати матчі з росіянами та білорусами. Перше запитання, що прилітає: "У мене буде мінус сорок тисяч доларів, хто мені їх компенсує?".

Чи можна це зрозуміти? Так, бо це їхня зарплата. Вони за це живуть, возять тренерів, оплачують перельоти та тренувальний процес, за який держава не платить. Федерація так само за це не платить, бо не має такої фінансової можливості.

Ніхто не хоче розбиратись у деталях, усі хочуть популістично заявити, що "теніс не відсторонив від виступів росіян і білорусів". Але це не так. Адже насправді ніхто не відсторонив росіян і білорусів і у футболі, і у волейболі. Вони грають у професійних командах по всьому світу.

До українського хокею є претензії, чому Олександр Овечкін зі своєю дитиною на 20-тисячному стадіоні виступає, а йому всі аплодують? Чому ніхто не каже, що Федерація хокею України має втрутитись у НХЛ і розібратись? Це абсурд", – сказав Зукін в коментарі "Суспільне Спорт".