"Подорож із тисячі матчів починається з єдиного удару… Дякую тобі теніс, це було справжнє благословення", – написав Сергій на своїй сторінці, прикріпивши кілька пам’ятних фото.

Стаховський розпочав професійну кар’єру майже 20 років тому – у 2003-му. Українець виграв 4 трофеї АТР в одиночному розряді і стільки ж – у парному . Він підіймався до 31-ї сходинки світового рейтингу. Призовими Сергій заробив понад 5,5 млн доларів. Крім того, він є рекордсменом збірної України за кількістю матчів – 77. Із них 47 переможних.

Мабуть, найяскравіший матч у своєї кар’єрі Стаховський зіграв у 2013 році на Вімблдоні. Тоді він переміг легендарного Роджера Федерера 3:1 (6:7, 7:6, 7:5, 7:6) і перервав серію швейцарця із 36-ти поспіль чвертьфіналів на турнірах Ґренд Слем.

Останніми професійними змаганнями для українця стала кваліфікація на Australian Open, де він поступився американцю Джефрі Вульфу. Стаховський завершу кар’єру у статусі 220-ї ракетки світу.

Без спорту Сергій, навряд чи, аж надто сумуватиме. Ще у 2015 році тенісист почав виробництво вина під власним брендом і не раз зізнався, що ця справа приносить йому справжнє задоволення.