"Дуже складно, тому що справді відчувається, що російському суспільству промили мізки. Незалежно від того, скільки доказів вони бачать, вони інтерпретують їх по-своєму.

Російська пропаганда намагається сказати, що в Україні люди расисти, а чорношкірих в країні цькують і знущаються. Але я повинен вам сказати – і я вважаю, що маю на це право – це неправда. Я справді гарний приклад тому. Я депутат парламенту, мені вдалося здійснити всі мої мрії.

На жаль, небо над Україною не закрили, тому що всі бояться третьої світової війни. Путін – терорист, який намагається залякати решту світу ядерною зброєю. І ми це розуміємо. Але Україна є останнім постом, який захищає Європу, демократію та демократичну незалежність європейських держав.

І якщо зараз Путіна не зупинити, що буде далі? А якщо він хоче країни Балтії, а він каже, що історично вони належать Радянському Союзу та Російській імперії? Що потім?

Проте ми готові на 100%. І робиться все, щоб Київ підготувати до можливого нападу, щоб він вижив. Бо це наше місто – і наша країна", – сказав Беленюк в інтерв’ю Guardian.

Нагадаємо, вранці 24 лютого, Росія розпочала масштабну військову кампанію в Україні. Ігноруючи будь-які норми міжнародного права та звичайної людяності, росіяни бомбардують мирне населення та провокують гуманітарні кризи в українських містах.

Разом з тим, на полі бою наші воїни та навіть звичайні українці дають ворогу відсіч, на яку той не сподівався. Завдяки цьому реалізувати стратегічних цілей загарбникам не вдається.