У підсумку українські спортсмени здобули 3 золота, 3 cрібла та 2 бронзи, інформує НОК України.

Вже в перший день змагань у спринті вільним стилем на 1,4 км Дмитро Драгун став переможцем серед чоловіків. Він випередив у боротьбі за перше місце товариша по команді Андрія Доценка. Підкорилася найвища сходинка п’єдесталу і Вікторії Олех, в цьому ж заїзді третьою фінішувала ще одна українка Анастасія Іванченко.

У заключний день змагань знову вдалось здобути 4 медалі. "Синьо-жовтим" вийшов п'єдестал у жіночій гонці на 10 км класичним стилем. Вікторія Олех другий день поспіль святкувала перемогу на словацькій трасі. Цього разу вона випередила одразу двох українок. Відтак, срібло дісталося Софії Шкатулу, а бронзу забрала Анастасія Іванченко. У чоловічому заїзді другим прийшов до фінішу Андрій Доценко.

"Slavic Cup – це перший етап Континентального кубка в сезоні 2023/2024, – повідомив тренер Державного центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту Олександр Пуцко. – Попереду ще три етапи. Станом на зараз Вікторія Олех та Андрій Доценко є лідерами Континентального кубка, що дає право виступати на перших етапах Кубка свiту у 2024 році – додатково до наявної національної квоти".