Визначилися усі суперниці жіночої збірної України з гандболу в основному раунді чемпіонату світу 2023 року, повідомляє Суспільне Спорт.

На цьому етапі команди будуть розділені на чотири групи по шість збірних у кожній. Україна потрапила у четверту групу, де її суперниками стали Іспанія, Бразилія, Нідерланди, Чехія та Аргентина. Оскільки з іспанками та бразилійками підопічні Віталія Андронова грали у попередньому раунді в групі G, то зіграють лише три матчі за вихід в 1/4 фіналу турніру.

Згідно з регламентом команди, що виходять до основного раунду, зберігають очки, здобуті в матчах з командами, що також вийшли до основного раунду. Оскільки Україна програла Іспанії та Бразилії, то розпочне основний раунд з нулем очок, як і Аргентина – у Іспанії та Нідерландів по 4 пункти, а у Бразилії та Чехії по 2 бали. До плей-офф вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи основного раунду. Чвертьфінали розпочнуться 12 грудня.

Розклад матчів збірної України в основному раунді ЧС-2023:

6 грудня – Україна – Чехія – 16:30
8 грудня – Україна – Нідерланди – 21:30
10 грудня – Аргентина – Україна – 13:00

Нагадаємо, у неділю, 3 грудня, Україна вперше за 18 років подолала попередній раунд жіночого чемпіонату світу, здолавши Казахстан.