"Ми повинні зосередити всі зусилля на тому, щоб увесь цивілізований паралімпійський світ не допустив так звану процедуру нейтральності, яка допускає вбивць, насильників і тих, хто підтримує вбивства й насилля, до Паралімпіади в Париж.

Ми об'єднали необхідну квоту країн Європи, яка вимагає скликання позачергової генеральної асамблеї Європейського паралімпійського комітету, на якій повинні бути опрацьовані питання, що стосуються процедури допуску нейтральності росії. А після визнання росією того, що вона впливає на Міжнародний паралімпійський комітет, можливе й скликання генеральної асамблеї МПК для прийняття рішення про усунення російського паралімпійського комітету від участі в Паралімпіаді в Парижі.

Процедуру нейтральності буде приймати не генеральна асамблея МПК, а керівна рада, і ЄПК має сказати тут головне слово. Зараз необхідно нейтралізувати політичний і корупційний вплив росії через свої посольства на делегатів МПК і ЄПК. Мені здається, багато залежить від свідомості керівників різних країн.

Я вимагаю дотримання конституції МПК і не допускати того, що президент РПК має комунікацію з іншими членами міжнародної паралімпійської спільноти, зокрема азійського регіону. Більш того, я дуже сподіваюся, що сам президент МПК не матиме комунікації з керівником РПК, який виключений з членів міжнародної паралімпійської сім'ї

Ми налаштовані брати участь у Паралімпіаді в Парижі. Ми робитимемо все задля українського атлета, який бореться за те, щоб його перемога була складовою перемоги над війною, і щоб росіяни й білоруси не брали участь у Паралімпіаді. Не хочу будь-якої думки, в якій йшлося б про те, щоб прибрати українського спортсмена. Коли він стикнувся з бомбардуваннями й дефіцитом коштів, коли він пройшов окупацію, стояв перед "орками", які його обшукували, був на межі смерті, коли в нього загинули рідні й близькі – й він готовий перемагати в ім'я України, ми зобов'язані зробити все, щоб цей атлет змагався", – сказав Сушкевич і інтервʼю "Суспільне Спорт".

Звернення до керівництва ЄПК щодо скликання асамблеї вже підписали Латвія, Данія, Німеччина, Фінляндія, Польща, Грузія, Литва, Естонія, Велика Британія та Швеція.