Фільм "Невидима сторона" заснований на реальних подіях. Головну роль зіграла Сандра Баллок – її героїня Лі Енн Тухі всиновила підлітка Майкла Оера, біологічна мама якого була алкоголічкою і наркоманкою. Любов і турбота, якими оточили хлопця в новій сім'ї, подарували йому перспективну майбутнє.

Майкл почав грати в американський футбол та вступив до університету. Баллок отримала Оскар за найкращу жіночу роль, стрічка була дуже успішною в прокаті. І несподівано через 10 років після виходу фільму спалахнув скандал.

Оер публічно звинуватив Лі Енн та Шона Тухі в брехні через бажання нажитися на його імені. Майкл з'ясував, що ця сім'я насправді ніколи не всиновлювала його. Насправді Тухі оформили опікунство, тож юридично Майкл не вважався членом родини Тухі. А головне, завдяки опікунству Лі Енн отримала повний контроль над фінансовими справами Майкла. Попри те, що він був повністю дієздатним.

Спершу Тухі продала історію Оера автору книги "Невидима сторона", а згодом голлівудським продюсерам. Сам Майкл нібито не отримав від цих контрактів жодної копійчини.

Спортсмен пояснює, що мовчав так довго, бо в нього ... не було часу. Прем’єра фільму збіглася в часі з його дебютом в НФЛ, де він відіграв 8 сезонів – за Балтимор, Теннесі і Кароліну. "Ми спустошені. Прикро подумати, що ми могли б заробляти гроші на комусь зі своїх дітей. Але ми любимо Майкла в 37 так само, як і в 16", – цитує Шона Тухі Marca.