Кваліфікація на чемпіонат Європи

Німеччина – Іспанія – 21:23

Річ у тому, що у цьому матчі вирішувалася доля путівки в основну сітку турніру ще й для Польщі. Збірна мала б пройти до наступного раунду, якщо переможе Німеччина або тріумфує Іспанія з різницею у мінімум три м'ячі.

За хвилину до завершення матчу іспанці перемагали з рахунком 23:20, що влаштовувало Польщу, але в останній момент гості віддали м'яч німцям, а ті без особливого опору суперника скоротили відставання на 2 очки. Отже, у наступний раунд пробилися і Іспанія, і Німеччина, а Польща вилетіла.

Втім у соцмережах з'явилося відео, на якому іспанська гандболістка раділа голу суперниці у ворота її команди. Головний тренер збірної Іспанії сказав, що вона просто святкувала вихід в основний етап.

Натомість у наставника Польщі Арне Сенстада зовсім інший настрій. Він вважає, що з цим матчем не все так просто.

"Зрозуміло, що я дуже розчарований. Коли побачив це, то розлютився. Те, що іспанки зробили це так відкрито, – це провокація проти гандболу. Почуваюся приниженим після того, як ми провели такий хороший чемпіонат і стали великим сюрпризом для багатьох і мали шанс. Зрозуміло, що це дуже гірко – навіть зараз", – цитує Сенстада "Суспільне Спорт" з посиланням на TV2.