"Я дізнався про це зі ЗМІ. Я був дуже здивований, тільки сліпа людина може не бачити, що відбувається в нашій країні, як ми боронимо її на своїх фронтах, як гинуть наші хлопці… Для мене це був шок. Для справжнього українця робити таке неможливо.

Я одразу подзвонив у Федерацію фігурного катання України, дізнався, що він до цього шоу написав лист-заяву про вихід з неї. Олімпійський чемпіон з Одеси, який має громадянство України і бере участь у цьому шоу... Для мене це справжній зрадник. Для мене це взагалі незрозуміло. Людина, яка перемагала, підіймала український прапор... У мене просто немає слів.

Раніше від нього такого не було. Він брав участь в українському спорті, в Одесі проводились змагання на його честь. Не було проросійських проявів.

Наслідки? Він вже понад 20 років мешкає в Америці. Не знаю, чи він звідти потрапив до росії. Міністерство молоді та спорту написало листа до офісу президента з проханням позбавити Петренка президентської стипендії, яку він отримує як олімпійський чемпіон. Я впевнений, що її буде скасовано. Усі вже зрозуміли, що це за людина", – розповів Гутцайт в ефірі телеканалу "Київ".

Нагадаємо, що Віктор Петренко взяв участь в льодовому шоу "Червоненька квіточка", що відбувалося в російському Сочі. Організаторкою вистави була колишня фігуристка та дружина пєскова Тетяна Навка.