– Чиє рішення про дострокове розірвання контракту з Інгульцем?

– Планував допомагати команді й далі. Приїхав на збори, доєднався новий головний тренер Кобін – такий цікавий "експерт". Тренуємось 10 днів, потім повинен був бути виїзд на гру з Динамо, і Кобін сказав мені, що я туди не їду та можу шукати нову команду.

Далі була розмова з Поворознюком, який сказав, що тренер не бачить мене в команді, і я не підхожу під його стиль. Ось і вся історія: потиснули руки та розірвали контракт. З Поворознюком, виходить, розійшлися добре, а з Кобіним – не дуже.

– Чому Кобін ухвалив таке рішення щодо вас?

– Якщо чесно, то не знаю. Певний конфлікт у нас був ще у Металісті. Після цього пройшло багато часу, і коли його призначили, між нами відбулася телефонна розмова. Я у нього прямо запитав: "Враховуючи, що у нас був конфлікт, чи ви на мене розраховуєте, мені приїжджати на збори?". Він казав, що, звісно, все буде добре. А по факту: приїхав, 10 днів на зборах провів, і він вирішив розірвати зі мною контракт. Президент став на його бік: мовляв, у нього карт-бланш, він ухвалює рішення по футболістах і не бачить мене у складі.

– Можна детальніше про конфлікт у Металісті?

– Робочі моменти. Під час зборів у Туреччині я не зрозумів одну з тренувальних вправ і висловив свою думку. Відповідь Кобіна була: "Панасенко, out!", вигнав мене з тренувань на 10 днів. Поки я не тренувався, Кобіна звільнили та поставили замість нього серба Періцу Огнєновіча, – поділився Панасенко в інтерв'ю Українському футболу.