– Чемпіонат Європи був особливим для України.

– Так, відколи почалася війна, футбол для країни став особливим, тому що мільйони українців стежать за нами і хочуть трохи радості.

Перед іграми нам надсилали відео, фото, аудіо, прапори... Також ми бачили, що солдати були в камуфляжі під землею, зі зброєю, дивилися ігри.

– Ви вибачилися після першої гри...

– Так, це те, що я відчував. Цілком очевидно, що я зробив дві помилки. Перша – технічна. Я знаю, що означає помилка воротаря і хиба форварда. Помилка воротаря – це 90% голу.

Під час другого голу я не побачив, як м'яч вийшов, а потім втратив його з поля зору на півдорозі... Я стрибнув наосліп, але промахнувся. І тому в кінці гри я вийшов вибачитися, це найменше, що я міг зробити. Я вибачився і продовжив роботу.

– Як тренер пояснив вам, що ви не збираєтеся грати у другій грі?

– Ніяк, пояснень не було. Ми не діти. Я також аналізую ігри і знаю, добре я виступив чи погано. Я морально був готовий, що не буду грати, але тренувався на 100% на той випадок, якщо все ж вийду на поле, – сказав Лунін в інтерв'ю Marca.

Нагадаємо, зараз вирішується майбутнє українського воротаря в Реалі. Контракт чинний до літа 2025 року. Однак Лунін не хоче миритися зі статусом другого номера після Тібо Куртуа.