Цього разу традицію підтримали головні фаворити групи – Данія і Англія.

Рахунок відкрили англійці. На 18-й хвилині Кайл Вокер на правому фланзі обікрав Крістіансена, влетів до штрафного і прострілив уздовж воріт. Після рикошету м'яч відлетів до Кейна, який метрів із шести точно пробив в дальній нижній кут.

Для Кейна це був 47-й гол у 50 матчах за збірну та за Баварію у поточному сезоні. Нападник також забив свій 13-й гол за збірну на великих турнірах. За цим показником він йде першим за історію команди, випереджаючи таких легенд, як Гарі Лінекер (10 голів) та Алан Ширер (9).

Данці відповіли наприкінці тайму. Після невдалих спроб розіграти щось путнє у штрафному англійців, вони вирішила застосувати дальню артилерію. І от на 34-й хвилині чудовий улар вдався Мортену Юльмену. Півзахисник збірної Данії зарядив метрів із 30-ти у правий нижній від голкіпера кут. Рикошетом від штанги м'яч опинився в сітці.

Щодо цього голу, то статистики одразу підрахували – він став 13-м у 17-ти матчах Євро-2024, забитим з-за меж штрафного майданчика. Цьогорічний турнір вже випередив Євро-2020, на якому за весь груповий етап було забито 12 таких голів.

Щодо другого тайму матчу Данія – Англія, то він вийшов бойовим, але безрезультативним. Найкращим момент був на 56-й хвилині у англійців, але Філ Фоден поцілив у стійку.