Серія А. 37-й тур.

Лечче – Аталанта – 0:2

Голи: Де Кетеларе, 48, Скамакка, 53

Минулої середи Аталанта програла фінал Кубка Італії Ювентусу. А наступної середи на команду чекає ще один фінал – у Лізі Європи з непереможним Байєром. У Серії А теж була актуальна мета – 5-те місце, яке гарантує Бергамо Лігу чемпіонів.

Для гарантованого місця в ЛЧ Аталанті треба було або перемагати Байєр, або здобути 3 очки у 3-х матчах, що залишились у Серії А. Здолати 13-у команді італійської ліги – Лечче, набагато легше, ніж перемогти Байєр. Але при цьому у не найскладнішій грі внутрішнього турніру можна було б дати відпочинок низці основних гравців. От така дилема була у Джан П'єро Гасперіні, який через дискваліфікацію змушений був керувати командою з трибуни.

Гасперіні обрав другий варіант – дав перепочити деяким гравцям основи. Резервісти у протистоянні з середняком ліги, в цілому грали непогано, от тільки забити не моли. Більш того, перед перервою навіть пропустили, правда з явного офсайду.

У перерві тренер Аталанти змушений був підсилити напіврезервний варіант складу Шарлєм Де Кетеларом та Едерсеном. І це одразу дало результат. Де Кеталаре відзначився вже на 48-й хвилині, скориставшись пасом Джанлуки Скамакки. Це був 10-гол бельгійця у чемпіонаті.

А через 5 хвилин Скамакка вже відзначився сам, оформивши 11-й гол у Серії А.

Таким чином, Аталанта взяла свої 3 бали, забезпечила собі 5-те місце і путівку у ЛЧ. На внутрішній арені головне завдання виконане. Для повного щастя потрібно переграти Байєр у фіналі Ліги Європи 22 травня у Дубліні.

У Лечче теж є привід для радощів – команда "залізно" залишається у Серії А.