Відбулися півфінали африканської Ліги чемпіонів. Єгипетський Аль-Ахлі розгромив Мазембе з ДР Конго та вийшов у фінал турніру. Це четвертий поспіль фінал для єгипетської команди, а у 2021-му та 2023-му роках Аль-Ахлі виграв турнір. У нинішньому фіналі Ліги чемпіонів єгиптяни зустрінуться з Есперансом (Туніс), який обіграв Мамелоді Сандаунз з ПАР. Матчі відбудуться 19 та 26 травня, повідомляє Футбол 24.

Від цього турніру напряму залежало представництво Африки на Клубному чемпіонаті світу. Континенту виділили 4 місця – для переможців кожної з чотирьох ЛЧ за період з 2021 по 2024 роки. Але тріумфи Аль-Ахлі змінили розклад, вакантні путівки відходять командам з найвищим рейтингом.

Таким чином вже визначилися всі 4 африканські повпреди на Мундіалі: Аль-Ахлі (переможець ЛЧ-2021 і ЛЧ-2023), Відад з Марокко (переможець ЛЧ-2022), Есперанс (команда з найвищим рейтингом або переможець ЛЧ-2024) та Мамелоді (команда з найвищим рейтингом).

У 2025 році клубний чемпіонат світу прийматимуть США. Змагання стартує 15 червня і триватиме до 13 липня.

У турнірі візьмуть участь 32 команди, які поділять на вісім груп. Квотування від регіональних федерацій таке: Європа – 12 місць, Південна Америка – 6, Азія, Африка, Північна Америка – по 4, Океанія – 1. Ще одне місце заброньоване за господарями турніру – командою з США. Наразі вже відомі імена 26-х учасників турніру.

Враховуючи сьогоднішню клубну прописку, з українських футболістів на турнірі можуть зіграти Андрій Лунін, Михайло Мудрик і Анатолій Трубін.