Турнір розвитку УЄФА серед дівочих збірних WU-16.

18 квітня.

Боснія і Герцеговина – Північна Македонія – 3:0.

Україна – Словенія – 3:1.

Голи України: Леспух, 40, 90+4, Іванченко, 56 (п.).

20 квітня.

Боснія і Герцеговина – Словенія – 3:1.

Україна – Північна Македонія – 4:0.

Голи України: Жукова, 13, Кушнір, 60, 61, Леспух, 78.

22 квітня.

Словенія – Північна Македонія – 2:1.

Боснія і Герцеговина – Україна – 2:3.

Голи України: Леспух, 17, 23, Куць, 90+1.

Підсумкова таблиця.

1. Україна – 9 очок

2. Боснія і Герцеговина – 6

3. Словенія – 3

4. Північна Македонія – 0

Оновлений склад дівочої збірної України цієї вікової категорії (2008-2009 років народження) провів короткочасний збір у Львові, після чого вирушив до містечка Хаджичі в Боснії і Герцеговині, де відбувався турнір.

Суперницями українок стали господарки, а також ровесниці з Північної Македонії та Словенії. Кожна команда мала зіграти по три матчі. За перемогу нараховувалися три очки, у разі нічиєї повинна була проводитися серія післяматчевих пенальті, переможець якої отримував два очки, а команда, якій не пощастило, – один заліковий бал, повідомляє сайт УАФ.

Наші дівчата перемогли у всіх матчах, причому у кожному забили три голи і більше. Найважчим став останній поєдинок з господарками, у якому розігрувалося перше місце.

Підопічні Сергія Сапронова пропустили першими, але потім зрівняли рахунок та вийшли вперед. Боснійки відновили паритет на 77-й хвилині, та намагалися забити ще. Адже за нічиєї приз дістався б українкам, у яких була краща різниця м'ячів. Втім, наші не стали доводити справу до додаткової математики: Марія Куць на 90+1 хвилині забила вирішальний гол та зняла всі питання.