Йдеться про скандал за участі віце-президента УАФ Олександра Шевченка і фінансового директора Євгенії Сагайдак дійшов до омбудсмена України, інформує видання Бомок.

"Суперечка між Олександром Шевченком та Євгенією Сагайдак супроводжувалася нецензурними та сексистськими висловлюваннями, образами з боку чоловіка, погрозами фізичним насильством, у зв’язку з чим Євгенія Сагайдак звернулася до Комітету етики та чесної гри, а також Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ. Наголошую, що дискримінація за ознакою статі та будь-які прояви насильства за ознакою статі заборонені", – йдеться у зверненні до Андрія Шевченка.

Уповноважений просить Андрія Шевченка відреагувати на конфлікт. "Насильство за ознакою статі – це діяння, які завдають фізичної, сексуальної, психологічної або економічної шкоди чи страждань, включаючи погрози таких дій, у публічному або приватному житті (абзац сьомий статті 1 Закону України "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків")".

Скандал розгорівся через те, що Олександр Шевченко вирішив на власний розсуд розпорядитися грошима, які збірна України заробила за вихід на Євро-2024 і спрямувати їх на футзал. Однак Євгенія Сагайдак не дозволила цього зробити, за що почула образи і погрози на свою адресу. В Комітеті з етики та Контрольно-дисциплінарному комітеті УАФ відкрили провадження у цій справі.