У Ла Лізі "острів'яни" йдуть 17-ми, балансуючи на межі зони вильоту. Куди кращі справи у Мальорки в Кубку Іспанії, де вона несподівано для всіх вибила Жирону в 1/4 фіналу (3:2). Сосьєдад на шляху до півфіналу пройшов Малагу (1:0) та Осасуну (2:0).

Гостям не вдалося нав'язати свою гру на старті матчу. Барренечеа на 10-й впав у штрафному після контакту із суперником. Ла Реал синхронно почав випрошувати пенальті, та арбітр не повівся.

Ближче до екватора Мальорка показала зуби. Абдон в дотик пробивав після ювелірної передачі на "точку", але страшенно схибив повз ворота. Згодом Умар Садік не скористався власним моментом, який створив йому Барренечеа. На тлі нефарту форвардів останній був чи не найпомітнішим в складі басків зі своїми радіокерованими передачами.

По перерві рахунок на табло не поспішав змінюватися. Сосьєдад статистично ще більше перегравав "острів'ян", проте погана реалізація заважала конвертувати перевагу в голи. Найбільше команду підводив той-таки Садік. На 70-й він не влучив навіть у порожні ворота, отримавши шедевральний простріл Кубо. Мальорка таки втримала ворота "на замку" – 0:0.

Другий матч між "острів'янами" і Ла Реалом відбудеться у Країні Басків 27-го лютого. У паралельному півфінальному протистоянні очікується гаряча битва між мадридським Атлетіко та Атлетіком з Більбао, який вперше з 1984 року близький до здобуття 24-го трофею в історії клубу.