Лідер Першої ліги зіткнувся з проблемами у підготовці до другої частини сезону. Львівський клуб отримав відмову від Міністерства молоді та спорту у проханні виїзду команди на зимовий збір в Іспанію, повідомляє видання Tribuna.com.

Зокрема, медіа зазначає, що чиновники послалися на відсутність правових підстав щодо надання дозволу представникам Карпат залишати територію України.

У Правилах перетинання державного кордону під час воєнного стану сказано, що отримати такий дозвіл можуть лише команди найвищих дивізіонів. Карпати ж поки є представником нижчої ліги. А відтак не потрапляють в категорію тих, кому можна видати дозвіл на перетин кордону.

Наставник Карпат Мирон Маркевич раніше їздив у Іспанію, щоб узгодити план майбутньої підготовки і участь у товариському турнірі. Тренувальні збори ж команда повинна розпочати 22 січня.

Нагадаємо, що в першій частині сезону львівський клуб впевнено виграв Групу А Першої ліги. Карпати набрали 45 очок із 54 можливих. Також "леви" є лідерами вже чемпіонської групи. Львів'яни на три залікові бали випереджають Інгулець.

Додамо, перші два місця чемпіонської групи Першої ліги дають прямі путівки в УПЛ. Команди, що фінішують третьою і четвертою, зіграють перехідні матчі за потрапляння в еліту.