Ліга 1. 17-й тур

ПСЖ – Мец – 3:1

Голи: Вітінья, 49, Мбаппе, 60, 83 – Юдоль, 72

Монпельє – Марсель – 1:1

Гол: Фаяд, 14 – Верету, 52

ПСЖ вдома впевнено переміг Мец. Парижани змогли відкрити рахунок на старті другого тайму. Кан Ін Лі виконав діагональне закидання в центр воротарського майданчика, де знайшов Вітінью. Той протиснув оборонця суперників і розписався у воротах Монпельє.

Перевагу ПСЖ розкішним ударом з-поза меж карної зони подвоїв Мбаппе. Таким чином Кіліан ефектно відсвяткував свій 25-й день народження. Це вже 17-й гол французького бомбардира в поточному сезоні Ліги 1.

Втім, за лічені хвилини андердог показав зуби і відквитав один гол. Парижани відповіли ще одним голом від іменинника Мбаппе. 3:1 – підопічні Луїса Енріке продовжують очолювати турнірну таблицю, маючи 40 очок в активі. Мец йде на 14-й позиції (16 пунктів).

До слова, на 2-й доданій хвилині за ПСЖ дебютував молодший брат Мбаппе – 17-річний Ітан.

У паралельній зустрічі суперник Шахтаря в 1/16 фіналу Ліги Європи – Марсель – втратив очки з Монпельє. "Олімпійці" пропустили вже у дебюті поєдинку – суперники вдало реалізували кутовий. У першому таймі Марсель не завдав жодного удару в площину воріт. Але, вочевидь, розмова у роздягальні дала результат.

І вже на старті другого тайму провансальцям вдалося відновити статус-кво – Верету з меж штрафного головою замкнув навіс від Клосса. 1:1 – команди поділили очки. Марсель розташувався в єврокубковій зоні на шостому щаблі (27 залікових балів). Монпельє посідає 11-у сходинку (18 пунктів).