– Як ви можете охарактеризувати Бені з тренерської точки зору?

– Його адаптація йшла не швидко і саме від голови. Що я маю на увазі: людина потрапила в незнайому країну, він прекрасно розуміє і підтримує нашу країну, в якій є війна. Він чудово це розуміє і погодився на переїзд сюди.

Але все було не так легко, спочатку на емоціях він добре забігав. Але він молодий юнак і йому потрібно ще багато чому навчитись. Ті проміжні нагороди, які він отримує – це лише аванс. Він має дані, але найголовніше – це тренувальний процес.

– Сам Бені казав, що у Франції його порівнювали з Кіліаном Мбаппе. З яким футболістом ви могли б його порівняти?

– Скажу чесно, я раніше не знав, з ким його порівнювали. Коли я отримав матеріали по ньому, став дуже уважно дивитись, то перше прізвище, яке спало на думку – Мбаппе. Коли ми вперше зустрілись із ним на тренувальному зборі в Австрії, то я сказав: не знаю, чи тобі про це говорили, але для мене ти чистий Мбаппе. Так, і техніка бігу, антропометрія, та швидкість, яка є – то дійсно, перше, що приходить в голову. Але бути схожим на Мбаппе і бути Мбаппе – це трошки різні речі. Якщо він стане в нашій команді Кіліаном – дай Бог", – цитують Калітвінцева на офіційному сайті Полісся.

Додамо, що у поточному сезоні конголезький форвард забив 4 м'ячі та оформив 2 асисти в 19 поєдинках.