Обидві команди мали дуже хороші шанси завоювати золоті медалі чемпіонату України, тому цей матч набув статусу чи не найбільш важливого у нинішньому сезоні. "Гірникам" дуже швидко вдалось засмутити господарів. Судаков отримав передачу на лінії карного майданчика та другим дотиком ледь не порвав сітку воріт Сапутіна.

За кілька хвилин Трубін у простій ситуації подарував м'яч Русину, проте за кілька секунд виправив помилку сейвом. Згодом 21-річний воротар ще раз врятував команду – цього разу дальнього пострілу завдав Булеца. До перерви вбивчий шанс змарнував Криськів, пробивши повз з дуже вигідної позиції.

На початку другої половини гри Зоря залишилась у меншості. Снурніцину не сподобалось блокування від Зубкова, тому він не стримав емоцій та умисно проїхався ззаду по своєму супернику – рефері відразу вилучив захисника.

Після цього Шахтар відчув впевненість, яка конвертувалась у гол Бондаренка. Відзначитись з близької відстані не вдалось Сікану, а от Келсі, який замінив українця на 80-й хвилині, відразу забив свій четвертий гол у складі донеччан.

Феєрична перемога дозволила Шахтарю відірватись від СК Дніпро-1 на 5 пунктів, а від Зорі – на 8. Цікаво, що вже у наступному турі "гірники" можуть оформити чемпіонство УПЛ, проте підопічні Кучера точно не віддадуть без бою цей поєдинок.