Українець вдруге поспіль вийшов у стартовому складі Жирони. Проти Альмерії екс-гравець Динамо відзначився голом та результативною передачею, а вже на початку гри з Атлетіком, який букмекери вважали відвертим фаворитом, теж оформив асист. Циганков увійшов до штрафного господарів, обіграв захисника та виклав м’яч на ногу Гарсії, який класно пробив у кут воріт.

Ще до середини тайму Жирона подвоїла свою перевагу. Точніше, зробив це гравець Атлетіка де Маркос – після розіграшу кутового м’яч від захисника відскочив поміж ніг Унаї Сімону. Баскам вдалося відіграти один гол завдяки класному удару Берчіче здалеку, але до перерви господарі примудрилися забити ще один автогол. Весга розписався у своїх воротах теж після стандарту.

У перерві Ернесто Вальверде несподівано вирішив замінити основного голкіпера Сімона на Хулена Агірресабалу, але роботи в останнього було небагато. Увесь другий тайм минув у атаках Атлетіка, але 89 хвилин вони не давали результату. Віктора Циганкова замінили на 80-й. Загалом українець віддав 28 передач з точністю 75%, зробив 2 перехоплення та одну вдалу спробу дриблінгу.

Коли українця вже не було на полі, груба помилка захисників Жирони дозволила 36-річному Раулю Гарсії відродити інтригу, але не більше.

Жирона підійнялася на десяту сходинку. Атлетік, який йде сьомим, випереджає каталонців лише на 2 бали.