Національна жіноча футбольна ліга США провела розслідування та прийняла рішення покарати тренерів. Частині виписали штрафи, а декого довічно дискваліфікували, повідомляє офіційний сайт організації.

Серед тих, хто отримав найсуворіше покарання, Пол Райлі (екс-наставник Портленд Торнс). Футболістки звинуватили фахівця у тому, що він примушував їх до інтиму та застосовував вербальне насильство. Також більше займатися тренерською діяльністю не зможе Крісті Голлі через сексуальні домагання та мастурбацію у присутності гравчинь.

Рорі Деймса, екс-тренера Чікаго Ред Старз, дискваліфікували за вербальне та фізичне насильство, а також секс з неповнолітніми. Серед вигнанців опинився і Річі Берк, який очолював Вашингтон Спіріт. Він застосовував щодо своїх підопічних булінг, расистські та гомофобні висловлювання.

Чикаго Ред Старз та Портленд Торнс зобов'язали виплатити штрафи сумою від 1 та 1,5 млн доларів. Грошові санкції від 50 до 200 тисяч доларів отримали ще чотири клуби: Рейсінг Луїсвілл, Норз Кароліна Карідж, ОЛ Рейн і Готем.