"Через кляту війну у Катарі боязко ставляться до громадян України. Мені Hayya Сard (візу для в'їзду в країну на період ЧС-2022 – ред. прим. Спорт 24) підтвердили за декілька днів до вильоту. Не пощастило товаришу, одеситу Руслану, який працює моряком. Він змушений був прокладати шлях в Катар через дев‘ять кіл пекла. На початок чемпіонату візи він не мав і одні квитки в Катар згоріли. Тож він вирішив йти ва-банк – летіти у Катар без візи. Однак умовно з Варшави чи Стамбулу ніхто на літак без візи не пустить.

Руслан дізнався, що полетіти в Катар, не маючи на руках Hayya Сard, можливо лише з Дубаї. Там літаки відправляються в Доху як рейсові автобуси – двічі на годину. І таких як він, без візи, чимало. У його літаку безвізових було приблизно тридцять людей. Всі вони розв'язували свої питання на місці в аеропорту Дохи. В середньому ця процедура займала не більше півгодини, однак Руслану довелося перейматися питанням Hayya Сard 5,5 годин. Його документи та особистість вивчали прискіпливо, мотивуючи це тим, що він може осісти у Катарі як біженець. Руслану навіть довелося показувати скани всіх контрактів з роботодавцями.

І якщо йому врешті-решт вдалося потрапити до Катару, то трьом іншим українцям – ні. От така біда тут спіткає земляків. Найприкріше те, що росіян пускають без проблем, на матчі Бразилія – Сербія їх було чимало. Насправді у Катарі війною в Україні не переймаються. Смішно інше – у наших хлопців на стадіоні Аль-Байт перед грою Англія – США стюарди хотіли забрати прапор, прийнявши його за символ ЛГБТ. Індуси, одним словом", – цитує Валерія Пригорницького Трибуна.