"Теоретично Кельн може зустрітися з білоруськими клубами в рамках Ліги конференцій. Зважаючи на політичну ситуацію та підтримку, яку уряд білорусі надає росії в агресивній війні проти України, Кельн закликає УЄФА вжити рішучих заходів та усунути ці команди від участі у змаганнях.

Масова підтримка білоруссю агресивної війни росії проти України порушує не лише цінності та норми ФК Кельн, а й усього спорту.

З цієї причини Кельн у листі на ім'я президента УЄФА Александера Чеферіна просив виконати рекомендацію МОК та негайно заборонити російським та білоруським командам брати участь у всіх європейських змаганнях.

Кельн також поінформував DFB про цю позицію та зв'язується з іншими командами, які беруть участь у кваліфікації Ліги конференцій, щоб заручитися їхньою підтримкою. Закликаємо дати зрозуміти УЄФА, що білоруські команди мають бути відсторонені", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті клубу.

УЄФА відсторонив від змагань під своєю егідою російські команди, проте в згаданій Лізі конференцій сьогодні, 21 липня, зіграють одразу три білоруські: БАТЕ, Динамо Мінськ та Гомель.