Німецький клуб перебуває на зборах в австрійському містечку Целль-ам-Ціллер. Саме в той час свої агітаційні заходи проводила Австрійська партія свободи, яка готувала фундамент перед виборами, повідомляє 11 Freunde.

Клуб виставив фото з символікою політиків та прокоментував: "Ми відчуваємо себе тут, як вдома, тож ми також виступаємо проти нацистів".

Такі заяви обурили представників партії. Вони вимагають у Вердера вибачень та компенсацію в розмірі 10 тисяч євро. Гроші планують передати місцевому футбольному клубу. Якщо це не станеться протягом десяти днів, то партія звернеться до суду.

"У нас нікому не потрібні ці ліві брудні Піфке (назва туристів з Німеччини у Австрії – прим. Спорт 24). Святкуйте веселковий рамадан у себе в Бантленді", – написав прес-секретар партії Лео Кольбауер у відповідь на слова клубу.

Зазначимо, що Австрійська партія свободи – ультраправа та націонал-консервативна. Вона у 2016 році підписала угоду з "Єдиною росією". Проте в грудні 2021 року заявила, що не продовжуватиме співпрацю з росіянами.