У четвертому дивізіоні Південної Африки вирішувалася доля чемпіонства. Переможця мали визначити за різницею забитих та пропущених м'ячів. Проте в останньому турі потенційні чемпіони провели договірні матчі, повідомляє BBC.

Матіясі переміг Нсамі Майті Бердс з рахунком 59:1. Цікаво, що гості заробили 4 червоні картки та забили 41 автогол. Арбітр матчу отримав покарання та не зможе працювати 10 років у футболі.

Ще один дивний поєдинок відбувся між Шівулані Денджерус Тайгерс та Котоко Хеппі Бойз – 33:1. Всі учасники договірних матчів отримали довічну дискваліфікацію.

"Коли ми провели розслідування, то з'ясували, що деякі з голів Матіясі не були навіть належним чином записані у протокол. Усе через те, що арбітр навіть не зміг їх інтерпретувати у суддівському рапорті. Арбітр просто написав: "гравець №2 забив 10 голів", "гравець №5 забив 20 голів". Проте у цьому матчі був 41 автогол, тож як вони могли записати це?" - зазначив очільник федерації Південної Африки Мопані Вінсент Рамфаго.

Дисциплінарний комітет знайшов докази змови між командами та офіційними особами матчу з метою підтасовування результатів. Клуби належним чином покарали.