"Коли все це розпочалося у нашій країні, ми перебували на зборах у Туреччині. Мої мама та брат мешкають в Бучі, яку окупували загарбники. Як тільки ми прилетіли в Україну, я постановив собі, що піду воювати. Але сильно переживав, щоб про це ніхто не дізнався. Якщо б цей факт став відомим, то мами і брата уже б не було на цьому світі. До ЗСУ я приєднався незадовго до звільнення Київської області.

Мої рідні увесь час просиділи там без води, електрики і газу. Їм просто пощастило – навіть будинок залишився неушкодженим. Це справжнє чудо. Поруч з ними розташована вулиця Кірова, це вулиця смерті. Мама з братом перебували на відстані 60 метрів від цього жахіття. Я не знаю, як їм вдалося вціліти. Просто диво.

Це рідні для мене краї, я безліч разів проїжджав цими дорогами – від Академмістечка через Ірпінь на Бучу. Спостерігати за тим, у що перетворилися ці місця – найстрашніше, адже я неодноразово їздив там на велосипеді та автомобілі. Уявити не міг, що таке може трапитися. Не знаю, коли туди потраплю, але хотів би бути саме там. Мені здається, що на Київщині я був би кориснішим, адже я місцевий. Зрештою, час покаже.

Чому вступив до ЗСУ? Це мій громадянський обов'язок. Я люблю свою країну, хочу, щоб тут жили мої діти. Можливо, у мене немає особливих військових навичок, але всьому можна навчитися, якщо захотіти.

Дружина Лілія спершу була шокована, але цілком схвалює мій вибір. Синові невдовзі виповниться 7 років – він ще не все розуміє. Син просто переживає, щоб зі мною нічого не трапилося, але також підтримує моє рішення.

Страх завжди присутній. Навіть у дитинстві на контрольній роботі, якщо чогось не знаєш. Тут те саме, просто об'єм страху більший. Я не на передовій, але це може трапитися будь-якої миті. Якщо людина нічого не боїться, це дуже погано. Ти переживаєш, отже, ти живеш. Але я впевнений у своїх силах, у наших силах, у перемозі України. Така ціна свободи – треба йти до кінця і відрізати цю пуповину. Нехай і великою ціною", – сказав Пінчук в інтерв'ю "Футбол 24".

Реквізити для допомоги Тарасу Пінчуку з амуніцією:

5375 4114 0705 4217 Лілія Пінчук

https://www.instagram.com/p/Cb8VaoBN-jJ/