Пападопулу стала першою тренеркою чоловічого баскетбольного клубу в Європі, повідомляє Basket News.

У світовому баскетболі уже були випадки, коли чоловічу команду очолювала тренерка, однак у Європі – вперше.

Пападопулу замінила Маркоса Асонітіса, з яким працювала в якості помічника з минулого сезону. Тренерка стала виконувачкою обов'язків наставника АЕЛ Лімасол до кінця поточного сезону. До цього вона працювала в команді майже 15 років. Окрім менеджерської посади у клубі, спортсменка у період з 2016-го по 2019 роки очолювала жіночу збірну Кіпру з баскетболу.

Ліз Міллз, перша тренерка у баскетбольній лізі Африки, відреагувала на призначення колеги, зазначивши, що жінки стикаються з труднощами у цій роботі.

"Вітаю тренерку Калію Пападопулу. Жінки-тренерки в Європі стикаються з великими труднощами та перешкодами на шляху тренування чоловічого і жіночого баскетболу, тому цей маленький крок уперед дуже важливий", – написала у своєму Twitter Міллз.

Колишня баскетболістка уже провела перший матч на посаді тренерки команди. АЕЛ Лімасол зазнав домашньої поразки з рахунком 78:92 від лідера чемпіонату – Керавноса. Після цього команда продовжила серію із поразок до трьох матчів та посідає п'яте місце у чемпіонаті Кіпру.