"Перед матчем я сказав гравцям, що для мене, як для тренера, це буде легка гра. Тому що мені не потрібно шукати ніяких додаткових слів, на кшталт: "Хлопці, будьте сильними, будьте агресивними, викладайтеся на повну".

Те, що я бачив впродовж останніх двох днів перед матчем на тренуваннях, як гравці контактували одне з одним, інколи справді агресивно, але водночас це йшло на користь, – з цим все було в порядку.

І перед матчем я сказав, що найважливіше – це контролювати емоції. Не одну хвилину, не три хвилини, а всі 40 хвилин контролюйте емоції. Адже іспанська команда дуже досвідчена, вони знають, як це використовувати.

Я не можу сказати, що вони грали якісніше, але вони показали трохи більше пристрасті. Особливо в кінці матчу, коли нам потрібно було лише скористатися нашою ситуацією в нападі, можливо, трохи розумніше зіграти в захисті. Іспанці все змінили на свою користь.

Але я пишаюсь командою і вважаю, що ми не повинні опускати голови. Треба трохи перепочити, а далі побачимо", – сказав Багатскіс в коментарі FIBA Media.

Нагадаємо, що Україна програла Іспанії з рахунком 76:77 у рамках відбору на ЧС-2023. У другому раунді кваліфікації "синьо-жовті" зіграють з Італією, Ісландією та Нідерландами.