УКР РУС

Дебютант збірної України з волейболу розкаявся за виступи у російському чемпіонаті

11 травня 2023 , 08:30 / Читать на русском

Волейболіст Даніїл Пивоваренко пояснив, чому не покинув росію після початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, 19-річний волейболіст народився у Харкові, проте з 2021 року захищав кольори новосібірського Локомотива. Після початку повномасштабного вторгнення Даніїл продовжив грати у російській першості та закінчив сезон з бронзовою медаллю Молодіжної ліги росії 2022. Нещодавно гравця викликали до розширеної заявки національної команди на матчі Золотої Євроліги.

До збірної України викликали волейболіста, що грав у росії після повномасштабного вторгнення

– Ваш клуб виграв бронзу молодіжного чемпіонату рф 2022 року. Вже після того, як росіяни розпочали повномасштабне вторгнення в Україну…

– Хотів покинути межі росії вже 24 лютого. Але стримував контракт. Просто взяти і поїхати не міг. Почав радитися з татом. З його допомогою намагалися розірвати контракт. Але це виявилося непростим завданням. Перемовини тривали понад місяць і в підсумку зайшли в глухий кут.

Тоді батько таємно, через знайомих волейболістів вивіз мене до Туреччини. Ми вибиралися пізньої ночі, приблизно о п’ятій ранку. Навіть боюся уявляти, що було б, якби мене спіймали на кордоні. Та все вийшло. Дуже радий, що зміг покинути межі росії. Вдячний Міжнародній федерації волейболу, що пішла мені на зустріч і видала трансфер. Завдяки цьому зміг продовжити кар’єру в Європі.

– Ви народилися і виросли в Харкові, місті, яке сильно постраждало від російських окупантів. Ваша родина відчула цю агресію на собі?

– Постраждала моя бабуся, наш будинок. Друзі постійно розповідали, яке жахіття в нас твориться. Зараз, здається, все набагато краще. Будинок вже відновили. Але війна продовжується і ми розуміємо, що цей спокій може бути тимчасовим, – розповів Пивоваренко в коментарі для Sport.ua.

Зараз Даніїл Пивоваренко грає за віце-чемпіона та володаря Кубка Іспанії Ріо Дуеро, Сорія.