УКР РУС

До збірної України викликали волейболіста, що грав у росії після повномасштабного вторгнення

10 травня 2023 , 13:35 / Читать на русском

До розширеної заявки національної команди на матчі Золотої Євроліги потрапив Даніїл Пивоваренко, який під час війни в Україні грав за російський Локомотив.

Чоловіча збірна України з волейболу почала тренувальний збір до матчів групи В Золотої Євроліги. До складу команди потрапило кілька дебютантів, серед яких опинився Даніїл Пивоваренко, відомий своїми виступами в російському чемпіонаті.

Луческу може очолити Аль-Айн замість Реброва – на посаду також претендує екс-тренер Барселони

19-річний волейболіст народився у Харкові, проте з 2021 року захищав кольори новосібірського Локомотива. Після початку повномасштабного вторгнення Даніїл продовжив грати у болотній першості та закінчив сезон з бронзовою медаллю Молодіжної ліги росії 2022.

Вже у травні минулого року Пивоваренко перебрався до чемпіонату Іспанії. Зараз він грає за віце-чемпіона та володаря Кубка Іспанії Ріо Дуеро, Сорія. До слова, дебютант збірної ніяк не коментував свої попередні виступи в терористичній країні та навіть донедавна мав окремий розділ у своєму Instagram, присвячений виступам у Новосібірску. Зараз він обмежив доступ до своєї сторінки.

Чоловіча збірна України змагатиметься проти Бельгії, Хорватії та Північної Македонії за вихід до Фіналу чотирьох. Матчі групи В Золотої Євроліги стартують 27 травня.

 

Даніїл Пивоваренко. Фото Tribuna.ua: