УКР РУС

"Так буває лише у кіно": тренер збірної України назвав головну причину невдачі на волейбольному ЧС

8 вересня 2022 , 12:56 / Читать на русском

Наставник збірної України з волейболу Угіс Крастіньш проаналізував гру своїх підопічних у чвертьфінальному матчі проти Словенії.

"Була рівна гра, але вони почали чинити більший тиск. Звісно, втримати такий рівень, який ми показували у першій партії, – нереально, бо у нападі забили 83% атак. Так буває лише у кіно, у реальному житті не буває.

Збірна України програла Словенії у надважкому поєдинку та вилетіла з волейбольного ЧС

Нам було складно знайти баланс, де ми розслабляємося, а де додаємо. Постійно працювали на максимальних обертах. І коли ти працюєш на максимальних обертах, рано чи пізно з'являється втома, і у деяких дрібних моментах починаєш помилятися та втрачаєш емоції.

Якщо брати статистично, то ми за блоками виграли, за атаками, за прийомами. За ейсами – Олег Плотницький подав п'ять. Єдиний статистичний показник, за яким програли – це кількість помилок під час подач. Решту нам вдалося виграти, але на жаль програли матч.

Гадаю, що команда додала за останні кілька сезонів. Ми вже на рівних боремося з топ-командами. Упевнений, щось буде додаватися. Щоб грати на такому рівні та повторити такий успіх – для цього треба докладати неймовірних зусиль. Тут халява не проходить, треба все зубами вигризати. Просто так ніхто нічого не дає", – сказав Крастіньш у коментарі "Суспільне Спорт".