УКР РУС

Світоліна зустрілася з українськими дітьми, яких вдалося повернути з російської неволі

15 вересня 2024 , 16:47 / Читать на русском

Найтитулованіша українська тенісистка Еліна Світоліна зустрілася з дітьми, яких вдалося повернути з російської федерації.

Емоціями від зустрічі зіркова тенісистка поділилася зі своїми підписниками в Instagram. "Моє серце защеміло, коли я знайомилася з маленькими хоробрими українцями – Валерією, Марком, Жасмін, Левом, Аліною та Ольгою. Мене вразили їхні історії – історії про те, як їх забрали з дому російські війська.

"Військові мотивують мене не дати росіянам шансів": Світоліна про казки для доньки, бабусин борщ і посил з Вімблдону

Дивно, як ці діти надихнули мене. Попри все, що їм довелося пережити: втратити свій дім через бомбардування, бути вимушеними відвідувати російські школи та лекції, сповнені російської пропаганди й брехні, і бути свідками незліченних злочинів, – зараз їм стає краще на Батьківщині. Вони вчаться, ростуть, осмислюють і вірять у мирне майбутнє.

Слухаючи розповіді кожної дитини, я відчувала рішучість, яка тільки зростала, поділитися їхніми історіями зі світом. Ми маємо зробити так, щоб їхні голоси були почуті кожним лідером і кожною людиною. Ці історії мають надихати на дії. Кожна дитина заслуговує на те, щоб вільно мріяти і відчувати любов", – написала Еліна.

Додамо, що днями Світоліна також взяла участь у Саміті перших леді та джентельменів України.