УКР РУС

"Важлива позиція": Світоліна пояснила, чому не потисла руку екс-росіянці, яка змінила громадянство

27 серпня 2024 , 14:08 / Читать на русском

Найтитулованіша ракетка України Еліна Світоліна відповіла, чому відмовилась тиснути руку екс-росіянці Еліні Аванесян, яка зараз представляє Вірменію, після перемоги на турнірі в Монтерреї.

– Те, що знову сталося в Монтерреї, коли ви не потиснули руку Еліні Еванесян. Це великий сплеск емоцій у фанатів по всьому світу. Що ви можете сказати таким людям, які засуджують вас за те, що ви не подаєте руку таким опонентам? 

– Ну, по-перше, я більше не користуюся твіттером (Х – прим.). Я чула трішки від своєї команди. Не знаю багато, але я більше не використовую це, тому що, мені здається, там так багато поганих людей, які коментують, і вони не знають, через що ти проходиш. 

Світоліна вийшла в друге коло US Open, здолавши аргентинку у важкому матчі – українка мала проблеми з ногою

Звичайно, є хороші люди, але здебільшого – погані. І вони дійсно говорять шкідливі речі для гравців, для людей загалом, для громадськості. 

У цьому випадку я б сказала, що так, Аванесян змінила громадянство, але для мене важлива не лише зміна громадянства. Важлива позиція, що ви проти російського уряду, що ви проти того, що відбувається в Україні, і всього лиха, яке Росія робить з нашим невинним народом – такої позиції я не чула від неї.

Тож коли вона просто бажає зробити це з власної вигоди – це одне, а коли ти змінюєш громадянство, тому що ти проти геноциду, який чинить російська армія – це інше", – цитує Світоліну Tribuna.com.

Нагадаємо, що українка обіграла екс-росіянку в другому колі турніру в Монтерреї та відмовилась тиснути їй руку. Зазначимо, 21-річна Аванесян народилась в російському місті П’ятигорськ і всю свою кар'єру представляла країну-терориста. Останнім її турніром під "трикорлором" був фінал WTA 250 у Яссах, де вона програла росіянці Міррі Андрєєвій з рахунком 7:5, 5:7, 0:4 (не змогла продовжити матч через травму). З серпня 2024-го почала виступати під прапором Вірменії.