УКР РУС

Ще однією росіянкою менше – тенісистка, яка замінила 4-ту ракетку світу, знялась з Олімпіади-2024

26 липня 2024 , 17:04 / Читать на русском

Чергова спортсменка відмовилась від участі у тенісному турнірі літніх Ігор.

Австралійська тенісистка Дар'я Савілл, яка посідає 77-е місце у світовому рейтингу, відмовилася від участі в Олімпійських іграх у Парижі, повідомляє оргкомітету Олімпіади.

Перша ракетка світу пропустить Олімпіаду-2024 – відома причина

Цікаво, що 30-річна спортсменка відмовилася від виступів лише  в одиночному розряді. Дар'я виступить на Олімпіаді в парному розряді в дуеті з Еллен Перес. Раніше Савілл потрапила в основну сітку після зняття з турніру четвертої ракетки світу – росіянки Єлени Рибакіної, яка представляє Казахстан.

До слова, Савіл (у дівоцтві Гаврилова) теж росіянка. З серпня 2014 року вона стала виступати під австралійським прапором, змінивши громадянство з російського у зв'язку з обмеженим фінансуванням з боку місцевої федерації та відсутністю спонсорів. Згодом вийшла заміж за місцевого тенісиста Люка Савілла.

Як наслідок, Дар'ю замінить італійська тенісистка Сара Еррані, яка йде у жіночій класифікації  на 95-ій сходинці. У першому раунді вона зустрінеться з китаянкою Чжен Ціньвень (WTA № 7).

Нагадаємо, олімпійський тенісний турнір розпочнеться у суботу, 27 липня та триватиме до 4 серпня. Змагання відбуватимуться на грунтових кортах "Ролан Гаррос".