УКР РУС

Костюк відіграла п'ять матчболів проти 7-ї ракетки світу: "Я не знаю, як це вдалося"

19 квітня 2024 , 13:08 / Читать на русском

Марта Костюк поділилася емоціями після божевільної перемоги над сьомою ракеткою світою Чжен Циньвень.

Українка була за крок до поразки, однак продемонструвала шалений характер та вирвала надскладну перемогу, відігравши п'ять матчболів суперниці у третьому сеті. 

Костюк вирвала божевільну перемогу в 7-ї ракетки світу на турнірі в Штутгарті

"Як мені все це вдалося? Я не знаю. У другому сеті я була дуже близька, у мене були шанси, але я не скористалася ними. Я трохи засмутилася, вже не вірила, що зможу виграти цей матч. За рахунку 5:4 вона була близька до перемоги. Усі її матчболи – це були якісь неймовірні розіграші. Тож я не знаю. Можливо, я трохи заслужила цю перемогу.

Загалом це був чудовий матч. Я дуже вдячна, коли такі матчі трапляються. Попри результат саме такі матчі підштовхують тебе розвиватися, змушують тебе грати на межі власних здібностей. Тому це неймовірно, що я виграла сьогодні.

Як мені вдалося вистояти психологічно, коли я відігравала ці матчболи? Не знаю (сміється). Однозначно не треба рахувати ці матчболи. Я намагалася просто грати очко за очком. У мене не було багато можливостей зробити брейк у третій партії. Тому я просто боролася. Після програшу першого гейму я весь час поступалася, намагалася наздогнати її і відігратися. Я дуже щаслива, що мені вдалося це зробити", – розповіла Костюк у коментарі ВТУ