УКР РУС

Надаль підготувався до пенсії, погодившись на роботу в Саудівській Аравії – іспанця вже встигли розкритикувати

16 січня 2024 , 20:47 / Читать на русском

Переможець багатьох турнірів Великого шолому тепер буде відстоювати інтереси тенісу Саудівської Аравії.

Титулований іспанський тенісист Рафаель Надаль найближчим часом стане амбасадором Федерації тенісу Саудівської Аравії. Про це стало відомо у понеділок, повідомляє видання Fox Sports.

Надаль пропустить перший турнір "Великого шлему" в 2024 році – відома причина

Іспанець буде займатися просуванням тенісу у Саудівській Аравії, а також може створити в країні тенісну академію Рафаеля Надаля.

Проте гравець вже встиг потрапити під шквал критики через те, що він буде представляти країну, яка має погану репутацію у питаннях дотримання прав людини і збереження довкілля. Рафі закидають, що за свою кар’єру він заробив понад 130 мільйонів доларів тільки призовими. Мовляв, навіщо йому руйнувати свою репутацію заради додаткових коштів.

З іншого боку, в Саудівській Аравії цьогоріч має відбутися турнір Next Gen ATP Finals для найкращих гравців до 21 року. Також ведуться переговори щодо проведення у країні Перської затоки підсумкового турніру WTA.

Надаль наразі пропускає Australian Open через травму. Раніше він повідомляв, що поточний сезон може стати останнім в його кар'єрі тенісиста.