УКР РУС

Світоліна з перемоги стартувала на турнірі WTA в Окленді – українка декласувала екс-лідерку світового рейтингу

2 січня 2024 , 09:28 / Читать на русском

Еліна Світоліна тріумфально розпочала 2024 рік, здолавши легендарну Каролін Возняцкі.

WTA 250 Окленд (Нова Зеландія) . Хард, 1/16 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) – Каролін Возняцкі (Данія) – 6:4, 6:3

Українська тенісистка зазнала фіаско на турнірі в Австралії після феєрії у кваліфікації

Українська тенісистка Еліна Світоліна у першому колі ASB Classic WTA 250 в Окленді (з призовим фондом 267 тисяч доларів) у двох сетах здолала данку Каролін Возняцкі, яка нині посідає у рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) 256-ту сходинку. Матч тривав 1 годину 45 хвилин. Еліна 5 разів подала навиліт, припустилась однієї подвійної помилки та реалізувала 6 з 9 брейк-пойнтів.

Це була шоста зустріч спортсменок, в яких українка святкувала вже п'яту перемогу, зазнавши лише однієї поразки від чемпіонки Australian Open-2018.

У наступному раунді Світоліна зіграє з переможницею пари Елена Габріела Русе (Румунія) – Емма Радукану (Велика Британія).

Нагадаємо, для Еліни матч проти екс-лідерки світового рейтингу став першим за останні чотири місяці – українка завершила минулий сезон у вересні, після виступу на US Open (щоб повністю відновитися від травми стопи).

До слова, раніше успішно подолала бар'єр першого кола в Окленді і Леся Цуренко, перемігши американку Сакія Вікері (7:5, 6:4). Українки можуть зустрітись у півфіналі.