УКР РУС

Надаль з'їдав банку Нутелли і запивав літрами коли – нова дієтологиня позбавила суперзірку забороненого задоволення

28 грудня 2023 , 19:12 / Читать на русском

Володар 22 титулів Grand Slam Рафаель Надаль найняв дієтологиню, яка докорінно змінила раціон тенісної суперзірки.

На зорі своєї кар'єри Надаль харчувався, як йому бажалося. Не зважаючи на баланс жирів, білків та вуглеводів. "Рафаель з'їдав банку Нутелли і випивав три літри "Кока-коли" на день", – розповідав якось сербський тенісист Янко Тіпсаревіч.

Надаль vs Алькарас: Netflix організовує виставкий поєдинок між зірковими іспанцям

Але з роками зірковий іспанець вирішив налагодити своє харчування і у 2013-му найняв дієтологиню Джемму Бес. На той час він уже виграв більше десятка фіналів турнірів Grand Slam. Однак хотів ще більше вдосконалюватися і змінити раціон, щоб запобігати травмам. А кілька місяців Рафаель тому почав працювати з новою фахівчинею – Нурією Гранадос.

"В останні роки екс-перша ракетка світу дотримувався так званої протизапальної дієти з великою кількістю зелених листових овочів, червоних фруктів і корисних жирів. Наразі основу раціону Рафаеля складають риба, овочі, салати, рис, картопля та горіхи.

Я не рекомендую йому всі ці ультраоброблені продукти з дуже низькою якістю, трансжири і продукти надлишковим додаванням цукру. Рафаель не їсть ні м'яса, ні ковбаси, ні сиру. Якщо при аналізі споживання виявляється дефіцит певного вітаміну чи мінералу або ж дисбаланс між білками, жирами та вуглеводами, то ми коригуємо раціон", – наводить слова Гранадос видання Relevo.