УКР РУС

Наставник Свьонтек розніс роботу WTA: "Тенісистки почувалися приниженими"

2 грудня 2023 , 22:45 / Читать на русском

Тренер першої ракетки світу Іги Свьонтек Томаш Вікторовський незадоволений тим, як WTA організувала Підсумковий турнір.

"Канкун став справжньою ганьбою, якщо говорити про процес ухвалення рішень та організацію турніру. Дівчата почувалися приниженими і в цьому була проблема. Але її потрібно було вирішувати. Я розмовляю з Ігою про подібні проблеми з самого початку моєї роботи. Умови скрізь різні, і найголовніше – адаптуватися й показувати найкращий теніс. Якщо минулого тижня гравець грав чудово, а цього розводить руками, злиться, засмучується, значить, він ще не професіонал найвищого рівня.

WTA відреагувала на участь зіркових тенісистів на турнірі в росії

Якщо чесно, то я дуже розчарований тим, як останнім часом працює WTA. Тенісистки повинні об'єднатися, щоб говорити про найважливіші для них питання одним голосом. Десять років тому я довіряв WTA і був вражений тим, як вона створює умови для розвитку, роботи й навіть залучення тенісисток після завершення кар'єри. Зараз же вона виглядає як організація, що бореться за виживання і керована не зовсім вигідним для гравців чином.

Я все ж не намагаюся заглиблюватися в це питання, щоб воно не затьмарило головне – спортивну складову. Я прочитав лист гравців до WTA і висловив Свьонтек свою думку. Очевидно, що Іга, як лідерка світового рейтингу, повинна і буде говорити про речі, які важливі для її кар'єри та кар'єри її колег", – наводить слова Вікторовського rp.pl.