УКР РУС

Російська тенісистка мріє викинути паспорт окупантів: "Я вважаю себе українкою"

19 вересня 2023 , 14:14 / Читать на русском

Російська тенісистка Вероніка Мірошниченко стверджує, що активно намагається позбутися паспорта окупантів та згадує дитинство в Україні.

"Я не вважаю себе звичайною росіянкою, яка грає під нейтральним прапором. Я народилася в Москві, але виросла і провела все дитинство в Запоріжжі. 

Українець відмовився фотографуватися з росіянином та іранцем на нагородженні ЧС з вільної боротьби

Мої мама і тато, бабуся і дідусь – усі із Запоріжжя. Я була вихована в українській сім’ї, навчалася у звичайній загальноосвітній школі практично 11 років до моменту, як виїхала до США. Тож, звісно, я вважаю Україну своєю Батьківщиною і вважаю себе українкою, але з російським паспортом.

Я зараз активно займаюся питанням зміни громадянства. Консульства працюють у дуже складному режимі, і ми намагаємося зробити все згідно із законодавством, але складний процес. Збираємо документи: довідки зі школи, з федерації. Я мрію про той день, коли нарешті вже викину цей російський паспорт.

Мій тренер хотів, щоб я поговорила з ФТУ і розповіла про свою історію, тому що я ніколи не вважала себе росіянкою, у дитинстві жила завжди в Україні, грала під синьо-жовтим прапором на змаганнях ITF Juniors.

Уже коли реєструвалася на професійному рівні, потрібен був мій паспорт, а в мене ніколи не було українського громадянства. Єдиний документ, який завжди був, – російський паспорт, оскільки я народилася в Москві. Тож, попри те, що я не хотіла змінювати прапор, у мене просто не було вибору", – цитує Мірошниченко BTU.

Додамо, що Вероніка виступає із синьо-жовтою стрічкою на кепці. Більшість її рідних досі проживають у Запоріжжі.