УКР РУС

Алькарас вперше у карʼєрі виграв Вімблдон, здолавши Джоковіча – подвійна поразка серба у пʼятисетовому божевіллі

16 липня 2023 , 20:54 / Читать на русском

Іспанський вундеркінд Карлос Алькарас вперше у карʼєрі виграв Вімблдон, здолавши зіркового серба Новака Джоковіча.

The Championships, Wimbledon – Grand Slam

Фінал. Одиночний розряд 

Карлос Алькарас (Іспанія) – Новак Джоковіч (Сербія)  – 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Тенісисти втретє зійшлися на корті. Алькарас вперше пробився у фінал Вімблдону, а ось для Джоковіча цей вирішальний матч став девʼятим у карʼєрі. Переможець цього року отримає понад 2,3 млн фунтів призових.

Вондроушова виграла Вімблдон, знищивши у фіналі Жабер

Перший сет виявився для 20-річного іспанця відверто провальним. Джоковіч одразу захопив ініціативу і не дав супернику нічого зробити. 36-річний сербський тенісист цим сетом зробив гучну заяву на тріумф. Проте у наступній партії Карлос почав діяти впевненіше та забрав перші два гейми. Далі тенісисти показали рівну боротьбу і лише на тай-брейку Алькарас вирвав перемогу. 

А ось у третьому сеті вже іспанець не залишив жодних шансів Джоковічу – 6:1. У четвертому Новак знову взяв гору (6:3) та довів інтригу в цьому протистоянні до максимуму. Іспанський вундеркінд зміг встояти під натиском зіркового ветерана (6:4) і вперше у карʼєрі виграв Вімблдон та втримав статус першої ракетки світу.  Цього сезону він ставав чемпіоном на турнірах у Буенос-Айресі, Індіан-Веллсі, Барселоні, Мадриді та Лондоні.